Treceți la conținutul principal

Serialul Cele 13 Motive Recenzie



Este tragic faptul că romanul Cele 13 motive a apărut în 2007, iar zece ani mai târziu serialul a fost adaptat într-o mini serie de cei de la Netflix, și totuși tot ce expune romanul este încă actual. Cu toate că vorbim de un roman de ficțiune sau un serial, nu putem nega că da, aceste lucruri se întâmplă fie că e răutate, zvonuri, denigrare, hărțuire verbală sau sexuală. O persoană apropiată de tine poate fi Hannah și nu trebuie să ignorăm simptomele sau să acceptăm ceea ce se întâmplă. 
Am așteptat ziua de 31 martie să vizionez serialul 13 Reason Why. Am dat play și am fost introdus în lumea creată de Jay Asher și eram pregătit să trec din nou prin emoțiile, pe care le-am avut când Editura Leda a publicat romanul și am început să-l citesc. Serialul vă pregătește treptat pentru momentele șocante din cea de-a doua parte a seriei, pentru că decizia personajului absent, dar prezent prin casete, nu a fost una pe moment, toate s-au acumulat cum se întâmplă în tehnica bulgărelui de zăpadă. 

Vă îndemn să urmăriți acest serial și nu mă adresez doar adolescenților, ci și părinților, pentru că veți fi șocați prin ce pot trece copiii dumneavostră și nu aveți idee câte pericole se pot produce. Greu poate Netflix să dea greș, pentru că actorii au fost perfecți, toți au jucat excelent. Pe lângă Katherine Langford (Hannah) și Dylan Minnette (Clay), am remarcat în special transformarea lui Kate Walsh, în rolul unei mame care și-a pierdut copilul și avea nevoie de răspunsuri. Serialul produce același efect, poate mai intens decât romanul, deoarece unele lucruri au fost schimbate, iar altele extinse. Din punctul meu de vedere, serialul, spre final, a oferit mai multă dreptate. Unele scene au fost greu de vizionat, dar mă bucur că s-au dus în direcția aceea întunecată și explicită. 
Serialul 13 Reasons Why prezintă realitatea, de care suntem conștienți și câteodată nu putem să facem nimic. Suicidul nu este calea, dar nici ignorarea nu trebuie îmbrățișată. Vizionați și veți realiza cât de cruzi putem fi cu noi înșine.

Comentarii

  1. Răspunsuri
    1. Cei de la Netflix publică întreg sezonul în aceeași zi, deci da!

      Ștergere
    2. Asa fac de obicei sau asta a fost o exceptie? :))

      Ștergere
    3. Așa fac dacă sunt serialele lor, produse de ei. Alte seriale făcute de ei, în care apar sezoanele întregi sunt: Orange is the new black, House of cards, The OA etc. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi