Treceți la conținutul principal

Oamenii si tentatii (i)rezistibile


Trăim. Experimentăm. Iubim. În toată viața noastră ne confruntăm cu tentațiile și pasiunile. Orice pasiune poate deveni un viciu și de multe ori tentația nu este cea vinovată, ci persoana care cedează. Tentația e mereu acolo 24/24, de noi depinde dacă îi cedăm sau nu. Dar este rău să avem o pasiune? În momentul de față tu poți să cedezi unei tentații. Internetul, rețelele de socializare, gadgeturile, lucrurile care, spunem noi, nu putem trăi fără sunt de fapt tentațiile evoluate care le-am acceptat. Nimeni nu spune că nu trebuie să folosim internetul, telefonul sau oricare alt lucru de care putem deveni dependenți, dar omul nu trebuie să fie dependent de nimic. Este sănătos, recomandat chiar uneori să iei o pauză de la tehnologie, rutină și să descoperi care este cu adevărat sensul vieții tale.
Este tragic omul-robot care își are plănuit fiecare oră, zi, lună an, deoarece crede că imprevizibilul nu există. Destinul este și va fi, viața este și va fi imprevizibilă oricât de mult am dori ca timpul să nu treacă, acesta se va scurge oricum. Omul care este setat doar pe muncă, efort, evoluare fizică este ca un sfârșit nemărginit.
Nu trebuie să existe lucruri, pasiuni, tentații care să ne domine. Dar ce facem dacă cedăm, dacă suntem capturați fără să știm dacă există salvare sau nu? Tentațiile sunt oriunde, ce facem?

Tot ce-am plănuit, am visat poate fi ruinat de o simplă tentație și acest lucru este explorat în comedia romantică Tentații (i)rezistibile (Thanks for sharing, titlul original). Ne ducem de multe ori la film nu neapărat că vrem să vedem o anumită peliculă, ci vrem să vedem o nouă proiecție pe gustul nostru. Tentații (i)rezistibile tratează un subiect amar îndulcit de umor într-o realitate contemporană de care vă vorbeam înainte. Un tată model, un medic și un ecologist au în comun faptul că au cedat tentației, fiind devendenți de sex.
Acum dacă ne gândim sexul este important pentru un cuplu, dar poate fi și dăunător când ești dependent, cum sunt cele trei personaje din acest film. Cedarea îți poate distruge viața, viitorul și îi poate afecta pe cei din jurul tău. Nu este vina noastră, a greși e omenește, dar eliberarea din această bulă a tentației este grea de înfăptuit. 
Totul ține de tine și de cât poți rezista, de câte sacrificii poți să realizezi. În medie ne gândim de cincisprezece ori pe zi la sex, dar sunt unii care se gândesc de...cincisprezece ori pe oră!? Da, noul viciu al secolului XXI poate fi acesta și n-avem de ce să ne plângem. Reclamele, afișele, filmele au din ce în ce mai mult tentă sexuală și devine o fixație. Această dependență te desprinde de fericire, pentru că atunci când ești închis în această bulă nu mai realizezi ce se întâmplă sau ce se află în jurul tău. Familia,  slujba sau o relația ta poate fi compromisă. Când cedezi tentației, cedezi și dreptul tău de a fi fericit și momentul cel mai crud nu este că devii dependent...ci realizezi cum toate lucrurile acum sunt diferite și calea spre fericire nu o găsești sau nu poți ajunge repede la ea.
Ieri, poate azi sau mâine poți ceda și tu, dar cum transmite filmul, viața este o călătorie în care nu trebuie să ne aventurăm singuri. Avem nevoie de cineva alături. Avem nevoie de o rudă, un prieten, o iubită, o soție care să ne facă fericiți și la rândul nostru să-i facem și noi fericiți. Fericirea în doi e mai sublimă. Mulți nu știu să facă deosebirea între sex și dragoste.
Iar noi? Uităm de faptul că sexul nu aduce de fapt iubire. Dragostea e iubirea, care ne poate salva.

Această postare e inclusă în Super Blog 2013.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi