Treceți la conținutul principal

Mobilul de Stephen King Recenzie


S-a declanșat
pe 1 octombrie...
Semnalul

Clay Riddle nu se aștepta la așa ceva, (de fapt cine se putea la așa ceva?) putea fi o altă zi obișnuită în Boston, în întreaga țară, dar nu a fost nici pe departe...
Clay observă că oamenii o iau razna, haosul se împrăștie în întregul oraș, iar sursa lui este incredibilă. Oricine vorbea la mobil, se transforma în ceva ce numai în filme vezi, un zombie. Se luptă cu aceste creaturi, care nu mai pot fi salvate și avertizează pe cine poate de sursa care produce morți vii< telefonul>.
În încercarea de a se ascunde, Clay îi întâlnește pe Tom și Alice. Boston-ul e stăpânit de flăcări, iar toți trei trebuie să scape cu viață din oraș. Clay- un bărbat divorțat, care trebuie să-și găsească fiul, Alice- o puștoaică, care a trebuit să se lupte cu propria mamă și acum trebuie să-și înfrunte temerile, Tom- un bărbat care își dorește să supraviețuiască.
Toți vor să supraviețuiască acestui scenariu demn de Noaptea morților vii și  Dimineața morții.

"Un telefonar îl izbi, trecând pe șosea, Era un bărbat căruia sângele i se închegase pe o parte a feței- primul rănit naufragiat..."

Mobilul, este romanul lui Stephen King, apărut în 2006 având în prim plan apocalipsa adusă de tehnologie.  Populația haotică adusă de telefonul mobil, care în ziua de astăzi este deținut de toți. Este evident că tehnologia are avantaje și dezavantaje, fără ea în zilele de azi ar fi foarte greu, dar tehnologia ar putea declanșa și dezastrul ( cum reiese din Mobilul). Începutul romanului este brusc, este plin de acțiune suspans și o mare luptă de supraviețuire, cu o doză de pesimism. Mi-a plăcut misterul romanului, personajele doresc să afle adevărul, cine sau ce a afectat telefoanele. O să aflați multe despre efectele acestui "virus" transmis prin telefon .Mi-au plăcut personajele, pe parcurs o să întâlniți mai multe, unii ne părăsesc la un moment dat din diferite cauze... Sfârșitul este foarte neașteptat, m-a enervat foarte tare, are o doză mare de mister/ continuitate. A fost o lectură interesantă, se citește repede din cauza ritmului alert și încă o dată Stephen King m-a uimit, cu toate că eu nu citesc mult SF, cartea aceasta mi-a plăcut.
Nota: 9/10
Titlu: Mobilul
Autor: Stephen King
Editura: Nemira
Recenzie: Claudiu

@Carti Alese

Comentarii

  1. ce este ala ,,un telefonar"? Cred ca este nevoie de citarea unor note de subsol. Cat de ,,culta in cap" sunt eu....pe asta nu il stiu. Trebuie sa mai pun mana pe o carte...DEX-ul, de exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va invitam sa participati la o campanie ce sustine scriitorii romani debutanti.
    Detalii aici:
    http://altfel-de-carti.blogspot.ro/2012/08/sustinem-scriitorii-romani-debutanti.html

    RăspundețiȘtergere
  3. e foarte frumoasa cartea:X n-am pututt-o lasa jos pana n.am citit-o<3

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador stilul lui S. King, dar mult timp mi-a fost usor frica sa incep cartea pentru ca fusese la inceput o faza care nu mi-a placut. Am imprumutat-o si eu de la biblioteca si urmeaza sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. interesanta ideea cu mobilul.seamana un pic cu Eseu despre orbire si Furiosii.Are si substrat psihologic sub atata lupta pentru supravietuire:aparitia telefonului mobil ne-a schimbat modul de vorbire,de raportare la timp,nici nu ne mai vizitam rudele asa des,ca de:am vorbit la telefon!

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar nu am mai auzit niciodata de o carte care sa se numeasca mobilul sau sa aiba legatura cu acest cuvant.:-?

    RăspundețiȘtergere
  7. Stephen King are un stil special.am si eu o carte de-a lui,o sa-mi gasesc timp sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Despre finalul Serialului The Vampire Diaries

Cu fiecare serial care se sfârșește mă simt din ce în ce mai secătuit de tinerețe, pentru că serialul de față am inceput să-l urmăresc încă de la primul sezon. Aveam de gând să public această postare exact după ce am vizualizat live episodul, dar nu am reușit să o finalizez din pricina tuturor sentimentelor pe care mi le-a transmis acest episod. Cu acest ultim episod pot confirma că ne-am întors la emoțiile primelor sezoane de aur. Micul joc oferit de Katherine și întoarcerea ei în serial ca antagonistă, pe care nu ai cum sa nu o îndrăgești și s-o urăști în același timp, l-am așteptat de foarte mult timp. Surpriza este că episodul nu a fost previzibil. Nu cred că sunt singurul care bănuia că Bonnie va muri, însă creatorii au ales altceva. Bonnie si-a regăsit încrederea și a salvat orașul împreună cu un alt personaj care a ademenit-o pe Katherine direct în bătaia flăcărilor iadului. Cred că replica ,,fight, love" a lui Enzo ne-au trezit sentimentele, iar când am

O serie de evenimente nefericite 1: Înneguratul început de Lemony Snicket Recenzie

Puteți comanda  romanul    de pe  Librăria Online Libris . Găsiți multe  c ărți de beletristică   și aveți transport gratuit acum dacă comandați de cel puțin 30 de lei, dacă nu, plătiți doar 4,99 de lei transportul. „Dacă vă plac poveștile cu final fericit, atunci poate ar fi mai bine să vă apucați de altă carte. În aceasta, nu doar că lipsește finalul fericit, dar nu există nici măcar un început fericit, iar între început și sfârșit sunt puține momente fericite.      O serie de evenimente fericite este o serie de cărți,care te surprinde de la început prin tonul și avertismentul din incipit. Înneguratul început ne introduce în lumea conturată de narator care ne prezintă de la bun început că aceast univers nu va fi unul cu un final fericit și că dacă suntem învățați cu o astfel de poveste, ar trebui să ne oprim din citit și să ne apucăm de o altă carte. Pe mine acest lucru m-a intrigat și mai mult și am riscat, asumându-mi acest avertisment.     Primul volum al seriei începe

De ce mă întrebați?

      Într-adevăr, lumea a luat-o razna și iubirea stă ascunsă printre colțurile lumii, de parcă existența ei ne-ar consuma. Putem fi de acord cu faptul că iubirea nu-i ușoară și că perioada dragostei este nedeterminată, dar dragostea nu este o știință sau vreo boală cu toate că ne putem scrie fiecare o rețetă când apar simptomele: fluturi în stomac, vise, atingeri și priviri pătrunzătoare. Reveria este benefică, dar nu visând la iubire ajungem să avem parte de ea, ci acționând.         Problema oamenilor din prezentul nostru este că nu mai acționează, oamenii nu mai speră și uneori ajung chiar să nu mai viseze. Nu condamn în totalitate această întorsătură pentru că adevărul este în fața ochilor noștri. Chiar și profa mea genială de latină mi-a dat dreptate, când am avut de făcut încă un eseu despre al 99-lea scriitor latin, care vorbea despre iubirea lui. Analizând fragmentele operei, mijloacele stilistice și sentimentele dăinuitoare, am ajuns să termin eseul mai spre seară. Citi